De Paasbergflat

www.depaasbergflat.nl

 
HET FLATGEBOUW

Panoramaflat "De Paasberg" is gebouwd in 1957 op een van de mooiste locaties van het fraaie dorp Oosterbeek, gemeente Renkum, en is afgestemd op zelfredzame bewoners. Het gebouw bevat in het hoofdgebouw 38 appartementen verdeeld over zeven woonlagen; in de zijvleugel zijn twee appartementen. Er zijn twee liften.

 

De appartementen in het hoofdgebouw zijn op het zuiden gericht en hebben een royale loggia. Deze biedt uitzicht op de mooi aangelegde eigen tuin en geeft een prachtig vergezicht over de Rijn en de daarachter gelegen Betuwe tot aan Nijmegen en het Montferland. In de mooi aangelegde tuin is er zomers gelegenheid gebruik te maken van een paar zitjes om te kunnen genieten van de bloeiende planten en de kleurige aangelegde strook aan de achterkant van de flat. Op de 8e etage bevindt zich een grote algemene recreatieruimte, die wordt gebruikt voor diverse doeleinden: koffieochtenden, lezingen, film- en muziekavonden en dergelijke. Tevens bevindt zich hier de bibliotheek, het biljart, een tafeltennistafel en een groot dakterras. Een aantal appartementen beschikt over een garage. Deze zijn via de zijingang eenvoudig te bereiken. In totaal zijn er 12 garages en op het eigen terrein is er ruime parkeergelegenheid. De buitenramen worden enkele malen per jaar gewassen. Voor het onderbrengen van gasten zijn er enkele logeerkamers met badkamer te huur. Het complex is beveiligd met een toegangssysteem op de buitendeuren. Inbraakbeveiliging is er door een goede buitenverlichting en beveiligingscamera's. Voor de brandbeveiliging zijn rookmelders in de algemene ruimten; met de brandweer is regelmatig contact over brandveiligheid.

Het gebouw heeft in 2018  een grondige renovatie van de 'buitenschil' ondergaan. Het wooncomfort is hierdoor verbeterd en het gebouw is nu tenminste tot 2050 bewoonbaar.